Alfons

Alfons Giliam

Mijn naam is Alfons Giliam, ik ben op 24 mei 1949 in Den Haag geboren. Mijn eerste beroepsopleiding was de Kweekschool, de opleiding tot onderwijzer. Ik heb kort in het onderwijs gewerkt en al snel de keuze voor de jeugdhulpverlening gemaakt. De reden was dat ik meer geraakt werd door de emotionele ontwikkeling van kinderen dan door hun cognitieve ontwikkeling. Ik heb ruim vijftien jaar in die branche gewerkt, in verschillende organisaties en in diverse functies.
Na mijn opleiding sociale pedagogiek aan de universiteit Utrecht, ben ik als opleider/trainer in het bedrijfsleven gaan werken. Ik vond daar een voor mij uitstekende combinatie van mijn werkervaring in onderwijs en hulpverlening en de inmiddels genoten opleidingen, waaronder onderwijs- en bedrijfskunde.
In september 1987 heb ik mijn onderneming opgericht: l’Arbre Training & Bedrijfsadvies, die in 1995 de naam AT&B Analyse Training & Bedrijfsadvies kreeg.

Vanaf 1 januari 2007 gaat AT&B als ACMO Associatie voor Coaching – Mediation – Organisatieadvies verder door mijn werkend leven. Bij ACMO houd ik mij naast de sturing van de organisatie met ACMO Coaching en ACMO Organisatieadvies bezig.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een gedreven en enthousiaste aanpak, in al mijn werkzaamheden komt dit tot uiting. In het in beweging krijgen en houden van mensen ligt mijn passie. Ik ben er van overtuigd dat alle mensen alle kwaliteiten in zich hebben. Soms zijn zij die echter vergeten, zich er niet meer bewust van of hebben zij afgeleerd die vermogens in te zetten.


acmo